Пандемията от COVID-19 е отнела живота на над 1 милион души по

...
Пандемията от COVID-19 е отнела живота на над 1 милион души по
Коментари Харесай

От началото на годината: Пандемията от COVID-19 е отнела живота на над 1 милион души по света

Пандемията от COVID-19 е лишила живота на над 1 милион души по света от началото на годината, заяви през днешния ден Световната здравна организация (СЗО) и прикани държавните управления да ускорят имунизациите, поради това, че една трета от международното население към момента не е имунизирана, съобщи Франс прес.

" Тази седмица преминахме един драматичен жалон от 1 милион умряли от COVID-19 от началото на годината ", сподели на пресконференция генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом-Гебрейесус.

" Не можем да кажем, че се учим да живеем с COVID-19, в случай че единствено тази година от болестта към този момент са умряли 1 милион души ", сподели шефът на СЗО. Той означи, че " интернационалната общественост към този момент разполага с всички принадлежности, с цел да предотврати тези смъртни случаи ".

Тедрос призова правителствата на всички страни да удвоят напъните си за ваксинация на всички здравни служащи, възрастни хора и други хора от най-уязвимите групи, за да се реализира ваксиниране на не по-малко от 70 % от международното население.

Той подсети, че в страните с ниски приходи " неимунизирани остават две трети от здравните служащи и три четвърти от възрастните хора ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР